کابل شبکه STP & UTP

کابل زوج به هم تابیده ( Twisted pair)
زوج به هم تابیده بدون حفاظ (UTP)
زوج به هم تابیده حفاظ دار(STP)
اتصال دو کامپیوتر با درگاه RJ-45 کارت شبکه و بدون استفاده از HUB

کابل زوج به هم تابیده ( Twisted pair)
 

* کابل زوج به هم تابیده استاندارد فعلی بیشتر شبکه های LAN است. در مقایسه با انواع کابل کواکس نصب آن آسانتر و کارایی آن بهتر است. بر خلاف کابل کواکس که فقط یک هادی منتقل کننده سیگنال و یک زمین دارد ، کابل زوج به هم تابیده دارای چهار جفت سیم مسی عایق بندی شده است که در هر اینچ به تعداد مشخصی به هم تاب می خورند تا از تداخل الکترومغناطیسی ناشی از سایر جفت ها و منابع بیرونی اجتناب شود.کابلهای زوج به هم تابیده ، رنگ بندی خاصی دارند که بر اساس استاندارد T568-A تعریف می شوند. در هر جفت سیم ، سیم تک رنگ سیگنالها را منتقل می کند و سیم راه راه به عنوان زمین عمل می کند.که به ترتیب زیر میباشند:
**جفت1- آبی ، آبی و سفید
**جفت2- نارنجی ، نارنجی و سفید
**جفت3- سبز ، سبز و سفید
**جفت4- قهوه ای ، قهوه ای و سفید

 

________________________________________
زوج به هم تابیده بدون حفاظ (UTP)
* بیشتر شبکه های اترنت دفتری از کابل UTP استفاده میکنند. این کابل از هادی مسی 22 یا 24 AWG استفاده میکند. امپدانس آن 100 اهم است و به صورت زیر درجه بندی میشوند
CAT1    0MHZ    تلفن صوتی ، سیستم هشدار
CAT2    1MHZ    تلفن صوتی ، پایانه های کامپیوتر های بزرگ IBM
CAT3    16MHZ    10 BaseT - 100 BaseT4
CAT4    20MHZ    Token Ring
CAT5    100MHZ    100 BaseTX , ATM
CAT5e    350MHZ    1000 BaseT
*پایه های اتصال دهنده :کابلهای زوج به هم تابیده از اتصال دهنده های RJ-45 استفاده میکنند که از لحاظ ظاهری مشابه سوکت سر کابلهای تلفن ( تحت عنوان RJ-11 ) می باشد. نحوه اتصال کابل به پایه های جک RJ-45 بر اساس استانداردهای T568-A و T568-B بصورت زیر است :
 
 
*دو استاندارد 568A و 568B از نظر عملکرد مشابهند و اگر در هر دو سرکابل از طرح پایه های واحدی استفاده شود، هیچیک از لحاظ کارایی بر دیگری مزیتی ندارد.( در LAN معمولا کابل زوج به هم تابیده بصورت مستقیم سیم کشی می شود، یعنی هر از پایه های یک اتصال دهنده به پایه متناظر آن در اتصال دهنده دیگر وصل می شود.)

 

________________________________________
زوج به هم تابیده حفاظ دار(STP)
* این نوع کابل با پوششی خاص ، سیگنالهای داده را در مقابل تداخل الکترومغناطیس حفظ میکند. پوشش حفاظ کابل STP خود هادی است و در صورتی که صحیح به زمین وصل شود نویز اطراف را به جریان تبدیل کرده که در فرایند انتقال به سیمهای داخلی به جریانهای مساوی و مخالف تبدیل می شود که اثر همدیگر را خنثی میکنند و هیچ نویز مزاحمی باقی نمی ماند. دقت کنید همه اجزایی که در اتصال شرکت دارند ، از جمله اتصال دهنده های RJ و پلاکهای دیواری ، همگی باید حفاظ دار باشند.حفاظ کابل STP می تواند از جنس فویل یا فلز به هم تابیده باشد. فلز به هم تابیده حفاظ مؤثرتری است ولی وزن ، اندازه و هزینه کابل را افزایش میدهد. کابل های STP با پوشش حفاظ از جنس فویل گاها FTP یا ScTP نیز خوانده می شوند.کابل STP بر اساس جنس حفاظ به رده های زیر تقسیم بندی می شود:


    CAT 1A
    CAT 2A
    CAT 6A
    CAT 9A
    که از موارد فوق استاندارد T568-A فقط دو مورد از انواع کابل STP را میشناسد.
    نوع 1A برای استفاده در زیر ساختها (سیمهای افقی).
    نوع 6A برای تکه کابلها مورد استفاده در شبکه.
________________________________________
اتصال دو کامپیوتر با درگاه RJ-45 کارت شبکه و بدون استفاده از HUB
* در این حالت برای آنکه دو دستگاه با هم ارتباط برقرار کنند ، سیگنال ارسالی توسط یک کامپیوتر باید به پایه های دریافت کننده دیگری برسد. یعنی باید بین جفت سیم های ارسال و دریافت ، تعویض سیکنال انجام شود. این نوع ترکیب بندی کابل به کابل متقاطع – Cross Cable معروف است که از طریق آن می توان دو سیستم را با دو کارت شبکه ، بدون نیاز به هاب ، به یکدیگر متصل نمود و یک شبکه خانگی ( LAN کوچک) بوجود آورد.دقت کنید در یک LAN واقعی ، کابلها از این جهت بصورت مستقیم سیم کشی می شوند ( و نه متقاطع ) که HUB مسؤوول جابجا کردن جفت ها است.

   

Notice: Undefined index: tj_shopping_cart in /home/amolwebc/domains/tjgostar.com/public_html/public/footer.php on line 10 Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/amolwebc/domains/tjgostar.com/public_html/public/footer.php on line 10 0
سبد خرید
Design & Programming byHinext Group تمامی حقوق این وبسایت متعلق به شرکت تجارت گستر می باشد